Wandelgids Madeira Walks Volume Two: Challenging Trails & High Altitude Routes

Normale prijs
€18,00
Verkoopprijs
€18,00
Normale prijs
niet voorradig
Eenheid prijs
 

Levertijd is 1-4 dagen

ISBN-EAN 9781782750055
Uitgever Discovery Walking Guides Ltd.
Jaar van uitgave 2016
Formaat 21x12cm 160blz. paperback
Bindwijze Paperback
Taal Engels
Levertijd 1-4 dagen
Soort Wandelgidsen

Als paradijs voor wandelaars heeft Madeira het allemaal - majestueuze bergen, ruige kustlijn, eeuwenoude bossen, een uniek levadianetwerk en een groene flora; gemakkelijk te begrijpen waarom zoveel wandelaars jaar na jaar terugkeren. In 2015 werd Madeira door de World Travel Awards uitgeroepen tot "Beste eilandbestemming ter wereld", de laatste bekroning van de twee voorgaande jaren toen het werd uitgeroepen tot "Beste eilandbestemming van Europa". Een hele prestatie, grotendeels te danken aan de aanzienlijke EU-investeringen van de afgelopen tien jaar in de verbetering en ontwikkeling van de infrastructuur en faciliteiten van het eiland. Een van de initiatieven was gericht op het verbeteren en aanleggen van nieuwe wandelroutes, waardoor Madeira nu wordt beschouwd als een van de beste wandelbestemmingen van Europa. Tot nu toe zijn ongeveer dertig routes op Madeira aangewezen als aanbevolen wandelroutes en momenteel zijn onze gidsen de enige publicaties waarin al deze routes zijn opgenomen. Wij hebben ook rekening gehouden met de vele opmerkingen die wij de afgelopen jaren van wandelaars hebben ontvangen.
Rekening houdend met al het bovenstaande hebben we onze boeken gereorganiseerd in een compendium van twee edities; Madeira Walks: Volume One, Leisure Trails (gepubliceerd mei 2015) omvatte de kortere en gemakkelijkere paden terwijl Madeira Walks: Volume Two omvat 40 meer uitdagende en hooggelegen routes. Er is een goed evenwicht met kustroutes, bospaden, heide- en bergpaden en levada-wandelingen, hoewel het terrein sterk varieert. We hebben een aantal nieuwe routes geïntroduceerd en blijven onze favoriete routes buiten de gebaande paden opnemen, dus ongeacht conditie, leeftijd of vermogen is er voor elk wat wils. Beide boeken zijn gerangschikt op geografisch gebied en vervolgens op inspanningsniveau onder elke rubriek. Alle paden zijn in kaart gebracht met behulp van GPS-satellietnavigatie. De auteurs en hun medewandelaars hebben al deze routes gelopen en blijven er zoveel mogelijk opnieuw bezoeken, vooral die waarvan wij denken dat ze aan verandering onderhevig zijn; dit garandeert nauwkeurigheid en actuele informatie voor wandelaars. Duidelijke beschrijvingen begeleiden de wandelaar zowel naar het startpunt als door de routes heen, met gradaties, afstanden, tijdstippen en hoogtes als symbool.
Terwijl de afstanden aanzienlijk variëren, hebben veel van de routes steile beklimmingen of afdalingen en een paar zijn onderhevig aan enkele extreem steile stukken. Er is ook enige informatie over flora en fauna opgenomen, terwijl verwijzingen naar bezienswaardigheden de lezer een indruk geven van de cultuur en geschiedenis rond deze routes. De kaartdelen zijn ontwikkeld op basis van de Madeira Tour & Trail Map, verreweg de meest actuele en best verkochte kaart van het eiland. Naast de wandelpaden zijn er op het hele eiland uitkijkplatforms (miradouros) te vinden die strategische posities bieden voor de mooiste uitzichten. Barbecue- en picknickplaatsen bevinden zich ook op schilderachtige plaatsen op het eiland. 

Ontvang onze nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe uitgaven en acties.

*Door dit formulier in te vullen meld je je aan voor het ontvangen van onze e-mails en kun je je op elk moment weer afmelden.