Reisgids Jordanien 9.A 2020

Normale prijs
€24,50
Verkoopprijs
€24,50
Normale prijs
niet voorradig
Eenheid prijs
 

Levertijd is 1-5 dagen

ISBN-EAN 9783896624888
Uitgever Reise Know How/Tondok
Jaar van uitgave 2020 9e editie
Land Jordanië
Formaat 18x12cm 432blz.
Taal Duits
Levertijd 1-5 dagen
Auteur Wil Tondok
Soort Reisgidsen

Inhoud

Bijna elke bezoeker komt enthousiast terug over de verscheidenheid aan ervaringen uit Jordanië. Aan de andere kant zijn de Jordaniërs blij met elke toerist die naar hun land reist en het dus steunt. Maar veel Europeanen geven de voorkeur aan andere bestemmingen omdat ze bang zijn voor aanvallen. Toch onderscheidt Jordanië zich van de chaos in het Midden-Oosten als een eiland van stabiliteit en veiligheid.

Het relatief kleine koninkrijk heeft zich met succes afgesloten van zijn gevaarlijke buren, en zijn bewoners houden een kritisch oogje in het zeil naast zijn militaire en inlichtingendiensten. Individuele reizigers melden eensgezind dat ze zich veilig voelden en zonder complicaties konden reizen. En niet in de laatste plaats hebben ze genoten van hun bezoek vanwege de vriendelijke en behulpzame mensen.

Tot slot biedt Jordanië hoogtepunten voor elke vakantiesmaak. Het begint met het wereldberoemde wereldcultuurerfgoed Petra, met zijn onvergelijkbare landschap en de 2000-jaar oude rotsarchitectuur van de Nabateeën erin verankerd. Bijna gelijktijdig lieten de Romeinen Gerasa (nu Jerash) achter, de best bewaarde Romeinse stad ten oosten van de Middellandse Zee, met onder andere theaters, tempels en een paardenrenbaan. Christelijke pelgrims zullen veel plaatsen uit de tijd van Jezus vinden, met als hoogtepunt zijn doopplaats Bethania aan de Jordaan.

Actieve vakantiegangers kunnen behoorlijk extreem worden met canyoning door smalle kloven, soms alleen op schouderbreedte. Woestijnliefhebbers vinden een fascinerend landschap in Wadi Rum, waar rotsreuzen bijna verticaal uit het rode zand oprijzen. Vriendelijke, bescheiden bedoeïenen nodigen u uit voor veelgeprezen woestijntochten en overnachtingen in hun kampen.

Wandelaars vinden in de beboste bergen in het noorden veel te doen, of kunnen zich aansluiten bij begeleide tochten door de woestijn van bijvoorbeeld Wadi Rum naar Petra. Als u na alle activiteiten wilt ontspannen, kunt u een wellness-behandeling boeken bij de Dode Zee en zich schijnbaar gewichtloos in het water laten drijven. Aqaba met zijn strand aan de Rode Zee nodigt u uit om een diepe blik te werpen op de kleurrijke onderwaterwereld. Kortom, Jordanië biedt bezoekers zoveel, en zoveel van het ongewone, dat men een heel boek zou moeten vullen om het te beschrijven.

Ontvang onze nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe uitgaven en acties.

*Door dit formulier in te vullen meld je je aan voor het ontvangen van onze e-mails en kun je je op elk moment weer afmelden.