Reisgids Erzgebirge 1.A 2019

Normale prijs
€17,95
Verkoopprijs
€17,95
Normale prijs
niet voorradig
Eenheid prijs
 

Levertijd is 1-5 dagen

ISBN-EAN 9783897944459
Uitgever Trescher Verlag
Jaar van uitgave 2019 1e editie
Land Duitsland
Formaat 12 x 19cm 336blz.
Bindwijze Paperback
Taal Duits
Levertijd 1-5 dagen
Auteur Frieder Monzer e.a.
Soort Reisgidsen

- De enige gedetailleerde reisgids naar het Erzgebirgegebergte; langlaufen Duitsland-Tsjechische Republiek
- Goede achtergrondinformatie over natuur, geschiedenis, mijnbouw en ambachten
- Met tal van concrete wandeltips en tips voor accommodatie en gastronomie
- Vele tips voor activiteiten te voet, per ski, fiets of kajak

In Bohemen en Saksen strekt het Ertsgebergte zich aan beide zijden van de Duits-Tsjechische grens uit. De mijnbouw en de houtindustrie hadden van de late middeleeuwen tot het einde van de 19e eeuw een blijvende invloed op de regio. De stadsgezichten en cultuurlandschappen refereren nog steeds aan deze traditie en deze kan bijzonder indrukwekkend worden ervaren in de vele showmijnen.
Kenmerkend voor het Erzgebirge zijn de uitgestrekte bosgebieden, meestal onder natuurbescherming, hoogveen en veel kunstmatig water. De regio maakt ook indruk met versterkte kerken, historische stadskernen en pittoreske dorpjes. De hoogte, vooral rond de Fichtelberg, biedt uitstekende voorwaarden voor wintersporters, niet in de laatste plaats de talrijke gemarkeerde wandelpaden en de recent aangelegde fietsroutes openen de charme van de regio.
Deze reisgids geeft een gedetailleerd beeld van de regio met al haar landschappelijke en architectonische schoonheden. Het geeft een diepgaand overzicht van de geschiedenis en de huidige ontwikkelingen van de regio, laat de bezoekers kennismaken met de ambachten en tradities van de regio en biedt tal van concrete routevoorstellen. Zo opent het het charmante landschap en de zeer verschillende plaatsen voor zowel cultuurbelangstellenden als voor actieve vakantiegangers. Extra hoofdstukken leiden naar de aangrenzende gebieden.

Ontvang onze nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe uitgaven en acties.

*Door dit formulier in te vullen meld je je aan voor het ontvangen van onze e-mails en kun je je op elk moment weer afmelden.